Piyano Senfonisi ALLI DURNAM BİZİM ELE VARIRSAN Şeker Söyle Kaymak Biz El Var Bal Gülüm Bağlama Senfonik piyanist Saz Yöre Kırıkake Keskin Gül Kırıldı Kolum Tutmuyor Elim Turnalar Durna Turna Kuş Kuşlar Bölgesi Koruma Alanı Ey Yar Gülüm Kız Eğer Bizi Ses

  • 9 yıl önce
Türküleri Piyano Sesleri ile Dinlediniz mi? Çok Sesli Form ile Türküler.
Piyanist " Allı Turnam Bizim Ele Varırsan" Türküsünü Piyano çaldı ve Söyledi.
Eleştiri ve Yorumlarınızı bekliyorum
Solistimiz Piyanistimize Vokalde Eşlik Etti.2015 GVE Allı Turnam Bizim Ele Varırsan Neşet Ertaş mp3 En Çok Güzel Beğen Türkü Turku Yorum THM Türk Halk Müzik Dinle Mp3 Mp4
Allı Durnam Bizim Ele Varırsan
Kırıkkale/Keskin-Hacı Taşan-Salman Coker-Muzaffer Sarısözen

Allı Durnam Bizim Ele Varırsan
Şeker Söyle, Kaymak Söyle, Bal Söyle
Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum,
Tutmuyor Elim,Durnalar Hey
Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm
Kız Gülüm Gülüm, Durnalar Hey
Eğer Bizi Sual Eden Olursa
Boynu Bükük, Benzi Soluk Yar Söyle

Allı Durna m Ne Gezersin Havada
Arabam Kırıldı Kaldım Burada
Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum,
Tutmuyor Elim,Durnalar Hey
Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm
Kız Gülüm Gülüm, Durnalar Hey
Ne Onmamış Bir Kulmuşum Dünyada
Akşam Oldu Allı Durnam Dön Geri
2015 GVE Allı Turna Bizim Ele Varırsan Neşet Ertaş mp3 En Çok Güzel Beğen Türkü Turku Yorum THM Türk Halk Müzik Dinle Mp3 Mp4
Kırıkkale, Kırık kale ilinin merkezi olan ilçedir. 1941 yılında Belediye statüsüne kavuşmuş tur. Kırık köyü arazileri üzerine kurulmuş, gelişmiş ve büyümüştür. 1925'lerde Mühimmat Fabrikasının temellerinin atılması, DDY buradan geçmesi gibi unsurlar şehrin oluşmasında önemli rol oynamıştır. Mühimmat Fabrikasının üretime geçmesiyle şehir göç almaya başlamış ve 12 hanelik Kırık köyü, 1929 yılında bucak yapılarak “ Kırıkkale “ biçiminde kullanılmıştır.

Kırıkkale 1929'da 3000 nüfusa sahip tipik bir Anadolu kasabasıdır. İlk yerleşimler TCDD güzergahında; bugün aynı adı taşıyan Fabrikalar Mahallesi, Ovacık Mahallesi, Kurtuluş ve Hüseyin Kahya Mahallelerinde oluşmaya başlamıştır.

Şehrin kurulmasında ve gelişmesinde bir planlılık görülmez. 1935 Genel Nüfus Sayımında Şehrin nüfusu 4599’a yükselir. MKEK Fabrikalarında çalışmak üzere çevre illerden insanlar buraya göç etmeye başlar. Cumhuriyetin ilk yılları olması nedeniyle “sanayi” şehrin büyümesine öncülük yapar. Kırıkkale’ye yerleşen insanlarımız gelişi güzel yerleşerek ev ve işyerlerini kurma gayreti içerisinde olurlar. Bu plansız gelişme bugün bile İli olumsuz etkilemektedir.

İlçe merkezinde 26 mahalle mevcuttur.

Yahşihan: 1990 sayımına göre toplam nüfûsu 11.299 olup, 5695’i ilçe merkezinde, 5604’ü köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 6 köyü vardır. İlçe toprakları orta yükseklikte platoluk alanlardan meydana gelmiştir. Başlıca akarsuyu Kızılırmak’tır. Ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri buğday, şekerpancarı, arpa, üzüm ve ayçiçeğidir. Hayvancılık gelişmiş olup koyun ve Ankara keçisi beslenir.

İlçe merkezi, Kızılırmak kıyısında kurulmuştur. Ankara-Kırıkkale karayolu ilçeden geçer. İl merkezine çok yakındır. Merkez ilçeye bağlı belediyelik köyken 9 Mayıs sayılı kânunla ilçe oldu. Belediyesi 1956’da kurulmuştur.

Târihî Eserler ve Turistik Yerleri

Önerilen